takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
03 Temmuz 2018 - Salı 17:05
 
Belediyeden engellilere 'Sakın inip çıkmayın rampası'
SAĞLIK Haberi
Belediyeden engellilere 'Sakın inip çıkmayın rampası'

Karaköprü Belediyesi nikah ve konferans salonundaki engelli rampasıyla tepkilerin odağı oldu. Belediyedeki rampa ne inilir, nede çıkılır cinsten...

 

 

Şanlıurfa'da düzenlenen ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Karacadağ Kalkınma Ajansı toplantısında Göbeklitepe de konuşuldu.

 

Engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlaması gereken belediyede görenleri şaşkına çeviren bir uygulama dikkat çekti.

 

Karaköprü Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda engelliler için "Sonradan" yapılan rampa kullanılmaz halde. Sebebi ise rampanın yüksekliğinin akülü ve aküsüz araçlar için kullanışı için elverişsiz olması. Belediye, merdiven ilk yapıldığı sırada engelli rampasını ihmal etti. Bu eksikliği gidermek için de merdivene rampa diye bir platform yerleştirdi. Oldukça dik olan; inişte ve çıkışın mümkün olmadığı rampa, salona giden engellileri mağdur ediyor. Merdiven başında kendilerine yardım edecek birini beklemek zorunda kalan engelliler, çoğu zaman da salona giremediği için geri dönmek durumunda kalıyor. 

 

 

Rampanın son mağduru da engelli Ramazan Kadayıfçı oldu. 

Kadayıfçı yetkililere çağrıda bulunarak  "Belediye başkanı bu salon ve bu engelli rampasını görmüş mü? Birlikte empati yapmaya davet ediyorum..." dedi. 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Belediyeden, engellilere, 'Sakın, inip, çıkmayın, rampası',
Yorumlar
Haber Yazılımı