takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
25 Temmuz 2019 - Perşembe 01:09
 
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye bir yaptırım kararı daha!
EKONOMİ Haberi
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye bir yaptırım kararı daha!

Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında Avrupa Yatırım Bankası,Yıl sonuna kadar Türkiye'ye Kredi vermeyi durdu

 

 

AB, Kıbrıs açıklarında "yasa dışı" olarak nitelendirdiği doğalgaz arama faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yönelik bazı yaptırımlar açıklamıştı. Reuters'a konuşan bir banka sözcüsü, "AB bankası olarak Avrupa Yatırım Bankası, Konsey'in (Avrupa Konseyi'nin) önerilerini yerine getirecektir, yılın geri kalanında yeni kredi verme işlemlerini sınırlandırılması yaklaşımı benimsenecektir" dedi.

 

 

 

Türkiye'nin en büyük tekil kredi sağlayıcısı konumunda olan Avrupa Yatırım Bankası, Ankara'ya son 3 yılda her yıl 400 milyon euro ile 2,2 milyar euro arasında değişen miktarda kredi sağlamıştı. 2019 yılı içerisinde şimdiye kadar kredi verilmedi.

 

 

Yılsonunda yeniden değerlendirme yapılacak

Reuters, kredilerin dondurulmasının özel sektör projelerini etkilemesinin beklenmediğini yazdı. Reuters, yönetim kurulundaki AB finans bakanlarından onay alması halinde bankanın yıl sonuna kadar 390 milyon dolarlık kredi verebileceğini bildirdi.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Avrupa, Birliği'nden, Türkiye'ye, bir, yaptırım, kararı, daha!,
Yorumlar
Haber Yazılımı