takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
01 Ekim 2019 - Salı 15:37
 
AKP'den kabine değişikliği ve sistem açıklaması
GÜNDEM Haberi
AKP'den kabine değişikliği ve sistem açıklaması

 

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, kabine değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklama da bulundu.

 

 

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, katıldığı televizyon programında kabine değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi iddiaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda kullandı. Kabine değişikliğine ilişkin olarak Bostancı, "Kabinenin değişmesi gerekmiyor, Sayın Cumhurbaşkanı şartlara duruma göre bunu yapabilir" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin açıklamalarda da bulunan Bostancı, "Sistemlerin oturması biraz zaman alır. Sisteme ilişkin problem yok, uygulamaya yönelik var. Kamuoyunda bir beklenti oluştu. Fuat Bey bir açıklama yapacaktır." ifadelerini kullandı.

 

 

 

"KABİNENİN DEĞİŞMESİ GEREKMİYOR"

Bostancı'nın yaptığı kabine değişikliği ile ilgili şöyle konuştu:

"Kabinenin değişmesi gerekmiyor, Sayın Cumhurbaşkanı şartlara duruma göre bunu yapabilir. Bilmiyorum, benimle ilgili bir husus değil. Müzakeresine dahil olduğum bir iş değil. Sayın Cumhurbaşkanı bir takım değerlendirmeler yapmıştır. Tasarrufta bulunabilir. Ama ne nasıl olur hakikaten topyekun bir değerlendirme mi olur bilmiyorum."

 

 

Yeni sisteme ilişkin değerlendirmeler hakkında bilgi veren Bostancı, "Sistemlerin oturması biraz zaman alır. Sisteme ilişkin problem yok, uygulamaya yönelik var. Kamuoyunda bir beklenti oluştu. Fuat Bey bir açıklama yapacaktır. Benim kanaatim uygulamaya ilişkin tespit edilen ve geçmişte de olan, pratikte düzeltmeler gerekebilir. O istikamette paylaşımlar yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YÜZDE 50+1 TEKLİFİ

Yüzde 50+1 oranının düşürülmesi yönünde başlayan tartışmaya değinen Bostancı, "Bizim gündemimizde böyle bir çalışma söz konusu değil. Faruk Bey kendisi öyle bir değerlendirmede bulunmuş. Mesele çoğunluk olmaktan önce bir fikir teşekkül eder, sonra sayısal çoğunluğa bakılır. Sayın Faruk Çelik'in kendi kanaati" dedi.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: AKP'den, kabine, değişikliği, ve, sistem, açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı