takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
19 Eylül 2018 - Çarşamba 12:00
 
AK Partili Akçakale Belediye Başkanı'na silahlı saldırı
URFA Haberi
AK Partili Akçakale Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın aracına silahlı saldırı düzenlendi. Olayın perde arkasında belediyenin kaçak yıkım çalışması olduğu anlaşıldı.

Olay, ilçe merkezi Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın 34 ECZ 27 plakalı zırhlı aracı seyir halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından pompalı tüfeklerle saldırıya uğradı. Saldırıda şoför direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldaki refüje çarptı. Saldırıda aracın arka camının tamamen kırıldığı ve araç kaportasının hasar gördüğü görüldü.

Saldırı sırasında başkan Ayhan'ın araçta olduğu öğrenildi. Saldırganlar olay yerinden kaçarken araç kullanılamaz hala geldi.

 

Saldırıda, şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

 

OLAYIN PERDESİ

Olayın sebebinin ise belediyenin kaçak yıkım kararı olduğu öğrenildi. Akçakale Belediyesi ekipleri kaçak yapı diye evlerde yıkım çalışması yaparken, bir grup ev sahibi sakinleri işçilere saldırdı. Belediye personeli olan ve adı henüz öğrenilemeyen kepçe operatörü ile bir başka işçi saldırıda yaralandı. Yaralı işçiler ilçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir işçinin iç kanama geçirdiği öğrenildi.

 

İddiaya göre saldırgan grup başkan Ayhan'ın aracını takip ederek silahlı saldırı düzenledi.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: AK, Partili, Akçakale, Belediye, Başkanı'na, silahlı, saldırı,
Yorumlar
Haber Yazılımı