takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
14 Aralık 2018 - Cuma 11:09
 
AK Parti Hangi illerde Aday Çıkarmayacak
SİYASET Haberi
AK Parti Hangi illerde Aday Çıkarmayacak

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde AK Parti'nin MHP'ye hangi illerde jest yapacağı belli oldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki günkü zirvesinden ‘uzlaşı’ çıktı. 

 

Edinilen bilgiye göre AK Parti, MHP’nin yönetimini elinde bulundurduğu Adana, Mersin ve Manisa’da, “MHP’ye jest yapacak.” Bu illerde AK Parti aday çıkarmayacak. AK Parti’de MHP’nin elinde bulundurduğu Aydın ve Muğla’da da “MHP adayının desteklenmesi” gündeme gelmişti. Erdoğan’ın, Muğla’da aday olarak göstermek istediği bir ismi, son dakika geri çektiği kulislere yansırken, Aydın’da da “MHP ve AK Partili seçmenler arasındaki oy geçişkenliği dengesi” gözetilmişti.

İki liderin önceki günkü görüşmesinde Aydın ve Muğla’nın “yeniden AK Parti’ye bırakıldığı” belirtildi. Bu iki ilde aday çıkarmayacak MHP, 24 Haziran’daki seçimlerde Aydın’da yüzde 32,5, Muğla’da da yüzde 28,2 oy alarak, CHP’den sonra ikinci parti konumunda bulunan AK Parti’nin adayını destekleyecek. 


Cumhur İttifakı’nın kesintiye uğradığı dönemde, Ümmet Akın’ı Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklayan MHP, bu kararından vazgeçecek. Aydın’da, aynı zamanda Meclis KİT Komisyonu Başkanı da olan Mustafa Savaş’ın “ittifakın ortak adayı olacağı” ifade ediliyor. AKP, Muğla’da da aday çıkaracak.

 

Millet İttifakı illeri 

Cumhur İttifakı kapsamında ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yeniden bir araya geleceği ve CHP ve İYİ Parti’nin uzlaştığı 21 ille ilgili yeniden değerlendirme yapılacağı ifade ediliyor.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: AK, Parti, Hangi, illerde, Aday, Çıkarmayacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı