takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
23 Ekim 2018 - Salı 17:17
 
Acılı anne Oğlum ölüme sürüklendi, intihar etmedi!
YAŞAM Haberi
Acılı anne Oğlum ölüme sürüklendi, intihar etmedi!

Nöbet sırasında hayatına son verdiği belirtilen Urfalı askerin annesi, oğlunun baskı ile ölüme sürüklendiğini iddia etti. Anne Demirkol, "Benim oğlum inançlı ve aynı zamanda intiharın günah olduğunun farkında bir kişiliğe sahiptir. Oğlum ağır baskıya ölüme sürüklendi. Ben bu olayı suikast olarak kabul ediyorum" dedi.

 

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfalı asker Ömer Faruk Demirkol, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Fevzipaşa Jandarma Karakolu'nda nöbet tuttuğu sırada intihar ettiği iddia edildi. 

Ölümünü kabullenemeyen anne Fatma Demirkol, oğlu Ömer Faruk Demirkol'un  inançlı ve askerliği seven birisi olduğunu belirtip, ölümünün aydınlatılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istediklerini söyledi.

 

"KOMUTANI TEHDİT ETTİ"

Oğlunun rapor alması sonucu komutanının tehdit edip, baskı yağtığını iddia eden acılı anne Demirkol, "Oğlumun askerliğinin bitmesine 6 ay kalmıştı. Oğlum, Atatürk Üniversitesi'ni kazanınca kayıt işlemleri için birliğinden 5 günlük izin alarak Şanlıurfa’ya geldi. Ancak kayıt işlemleri uzun sürünce komutanını arayarak bilgilendirdi ve ardından hastaneden 10 gün rapor aldı. O raporun bitmesine 2 gün kala aradığı komutanı Ömer’i azarlayarak tehdit etti. Biz ise bu durumdan korkmaması için babasıyla birlikte Ömer'i sakinleştirerek 12 Ekim günü birliğine gönderdik. Gittikten sonra Ömer bizi arayıp kendisini kurtarmamızı isteyince 13 Ekim günü yanına gittik. Fakat oğlum ağlayarak komutanının baskı yaptığını söyleyerek kendisini kurtarmamızı istiyordu. Biz yine devlete güvenmesini söyleyerek oğlumuzu teselli edip döndük ama bir gün sonra başka bir askerin yerine nöbet tutarken intihar ettiği söylenip, bize cenazesi gönderildi. Benim oğlum inançlı ve aynı zamanda intiharın günah olduğunun farkında bir kişiliğe sahiptir. Oğlum ağır baskıya ölüme sürüklendi. Ben bu olayı suikast olarak kabul ediyorum ve aydınlatılması için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.


"ŞEHİTLİK MERTEBESİ VERİLSİN"

Fatma Demirkol oğluna şehitlik mertebesi istediğini belirterek, "Ben devletten para, maaş istemiyorum sadece oğluma şehitlik mertebesini versinler. Oğlumun ölümüne intihar süsü verildi ve biz bunu kabul etmiyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Acılı, anne, Oğlum, ölüme, sürüklendi,, intihar, etmedi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı