takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
16 Eylül 2019 - Pazartesi 00:10
 
Abdullah Gül için flaş iddia!
SİYASET Haberi
Abdullah Gül için flaş iddia!

Yeni parti çalışması hazırlığı hızla devam eden Ali Babacan'ı desteklediği "dışarıdan" desteklediği belirtilen Abdullah Gül'ün yeni partide "kurucu üye" olup olmayacağı tartışılıyor.

 

 

AK Parti, istifalar ve ihraçlarla sıkıntılı günler yaşarken, bir yandan da kurulacağı siyaset kulislerinde konuşulan iki yeni parti iddiaları ile zor bir süreçten geçiyor.

 

 

AK Parti'li eski bakan Ali Babacan'ın kuracağı partinin kurucu üyelerinin hangi isimlerden oluşacağına dair kulis bilgileri ve tahminler de dile getiriliyor. Ali Babacan’a destek verdiği bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ‘kurucu üye’ olarak yeni partide yer alacağını ileri sürenler olsa da, bu iddialara itiraz edenler de var.

 

 

DÜNDAR: GÜL, KURUCU ÜYE OLACAK

TV5'te yayınlanan “Buluşma Noktası” programına katılan gazeteci Veysi Dündar, Ali Babacan’ın kuracağı partide Abdullah Gül’ün de “kurucu üye” olarak yer alacağını ileri sürdü.

 

 

KURDAŞ: GÜL, CUMHURBAŞKANLIĞINA HAZIRLANIYOR

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise, “Abdullah Gül, kurucular kuruluna girer mi?” diye sordu ve Gül’ün kurucular kuruluna girmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Kurdaş, Gül’ün 2023 cumhurbaşkanlığı seçimine, partili bir aday olarak değil, bir konsensüs (uzlaşma) adayı olarak hazırlanacağını iddia etti.

 

 

 

BABACAN: GÜL, DOĞRU BULMUYOR

8 Temmuz’da AK Parti’den istifa ettiğini duyuran ve yeni bir parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan, bu süreçte ilk röportajını Karar gazetesi yazarları Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur’un sorularını cevaplayarak vermişti. Bu röportajda Babacan, Abdullah Gül’ün dürüst bir siyasetçi ve değerli bir devlet adamı olduğunu, çalışmalarına tam destek verdiğini söyledi. Babacan, “Ayda bir veya iki defa görüşüyoruz. Bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz. Tarafsız Cumhurbaşkanlığı konumundan sonra da bir siyasi parti çatısı altında olmayı doğru bulmuyor” dedi.

 

 

Ali Babacan’ın bu açıklamasıyla, Abdullah Gül’ün yeni kurulacak olan partide üye olarak yer almayacağı da kesinleşmiş oldu.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Abdullah, Gül, için, flaş, iddia!,
Yorumlar
Haber Yazılımı