takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Eylül 2019 - Salı 13:46
 
IMF raporu, yeni YEP’in zeminini oluşturacak
EKONOMİ Haberi
IMF raporu, yeni YEP’in zeminini oluşturacak

 

Doç. Dr. Ümit Akçay, açıklanan 2019 IMF raporunun yüksek ihtimalle Yeni Ekonomik Programı'nın (YEP) zeminini oluşturacağını kaydetti.

 

 

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’la eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’ın IMF yetkilileriyle Ankara Hilton Otel’de yaptıkları görüşme, "gizli" yapıldığı iddiasıyla hükümet ile tartışma konusu olurken, Uluslararası Para Fonu (IMF), 2019 raporunu açıkladı. “Berlin School of Economics and Law” Öğretim Üyesi Ümit Akçay, IMF raporu ile ilgili ilk değerlendirmesini Twitter sayfasında yaptı. Akçay, yaptığı açıklamasında IMF Raporunun Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen yeni YEP'in zeminini oluşturacağını ifade etti.

 

 

 

Akçay, şunları kaydetti:

"Detayını sonra konuşuruz ama yakında açıklanacak olan Yeni (!) ‘Yeni Ekonomik Program’a (YEP) işaret edilmiş. Yeni bir ‘yapısal reform’ gündemi beklentisi vurgulanmış. Tıpkı Nisan 2018’deki IMF raporu, zamanın ekonomi bakanı Mehmet Şimşek tarafından formüle edilen ‘yeniden dengelenme’ programının zeminini oluşturması gibi, 2019 raporu da -yüksek ihtimal- yeni YEP'in zemini oluşturacaktır. Açıklanınca detayları inceleriz."

 

 

 

 

ÜMİT AKÇAY KİMDİR?

Doç. Dr. Ümit Akçay, Berlin School of Economics and Law'da (HWR Berlin) ders vermektedir. Daha önce İstanbul Bilgi Üniversitesi, ODTÜ, Atılım Üniversitesi, New York Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nde çalıştı. Akçay, “Finansallaşma, Borç Krizi ve Çöküş: Küresel Kapitalizmin Geleceği” (Ankara: Notabene, 2016) kitabının ortak yazarı; “Para, Banka, Devlet: Merkez Bankası Bağımsızlaşmasının Ekonomi Politiği” (İstanbul: SAV, 2009) ile “Kapitalizmi Planlamak: Türkiye’de Planlamanın ve Devlet Planlama Teşkilatının Dönüşümü” (İstanbul: SAV, 2007) kitaplarının yazarıdır. Akçay, güncel olarak uluslararası siyasal iktisat, merkez bankacılığı ve finansallaşma alanlarıyla ilgilenmektedir.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: IMF, raporu,, yeni, YEP’in, zeminini, oluşturacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı