Suruç davası ertelendi

33 kişinin hayatını kaybettiği, 100’e yakın kişinin yaralandığı Suruç Katliamı’yla ilgili davanın 6. duruşması Hilvan'da görüldü. Mahkeme duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

20 Temmuz 2015'te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 gencin ölümüyle sonuçlanan Suruç Katliamı ile ilgili açılan davanın 6. duruşması Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu Hilvan Salonunda gerçekleştirildi.

 

Duruşmaya saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, saldırıda yaralananlar, HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nusrettin Maçin, tanıklar ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları gözlemcileri katıldı. 

 

Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, bir önceki duruşmada olduğu gibi adalete güvenmediğini öne sürerek yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi. Saldırıda yakınlarını kaybedenler ile yaralananlar ise sanık Şahin'in mahkemeye getirilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise dava dosyasına, olay gününe ait güvenlik kamerası kayıtlarının detaylı olarak eklenmesini kararlaştırdı ve duruşmayı 22 Kasım 2018 tarihine erteledi.